Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard er en dansk professionel cykelrytter født den 10. december 1996. Han startede sin karriere som professionel rytter i 2016 for Team ColoQuick-Cult. Siden da har han udviklet sig til en af de mest lovende ryttere i feltet.

I 2020 skiftede Vingegaard til Team Jumbo-Visma, hvor han hurtigt gjorde indtryk med flere imponerende resultater. Han sluttede på en flot andenplads i både den danske og norske nationale mesterskabslinjerace og viste sig som en stærk hjælperytter i flere etapeløb.

Men det var i 2021, at Vingegaard virkelig skilte sig ud som en rytter i særklasse. Han vandt den prestigefyldte etape i UAE Tour, hvor han slog flere af de bedste ryttere i verden. Senere på sæsonen viste han også sin styrke i store etapeløb som Paris-Nice og Critérium du Dauphiné.

Men Vingegaard var endnu ikke færdig med at imponere. Da hans holdkammerat Primož Roglič måtte trække sig fra Tour de France på grund af skade, var Vingegaard pludselig den nye leder af holdet. Han tog udfordringen op med stor succes og sluttede på en imponerende andenplads i det prestigefyldte løb. Med denne præstation cementerede Vingegaard sin position som en af de mest lovende ryttere i verden.

Jonas Vingegaard er en ydmyg og hårdtarbejdende rytter, der elsker at cykle. Han har en lys fremtid foran sig og har allerede bevist, at han er en rytter, man skal holde øje med.

https://twelvesixteen.dk